Varázsold újjá otthonod új színekkel! Lekopott az ajtóról a festék vagy régi bútorodat szeretnéd felújítani? Válassz zománcfestéket színkeveréssel, amivel gyorsan újjá varázsolhatod fa, fém vagy műanyag felületeket. Ha a polcokon nincs olyan színű zománcfesték, amit megálmodtál, nem kell aggódni, ugyanis üzletünkben percek alatt kikeverjük a számodra tökéletes színt, a felületre legmegfelelőbb tipusú bázisba. Legtöbb esetben a több száz árnyalatból álló színkártyából kiválasztani a színt, tovább tart, mint ahogy mi kikeverjük azt.

 

Zománcfesték bázisok:

DULUX RAPIDRY ZOMÁNCFESTÉK BÁZIS

Prémium minőségű vizes bázisú selyemfényű zománcfesték fa, vas illetve egyéb fémfelületekre. Kellemetlen szagtól mentes, könnyen felhordható gyorsan szárad. 90°C-ig használható fűtőtestek festésére is.

Kiadósság 14m”/L
Kiszerelések: 0,7L és 2,5L

DULUX RESIST GLOSS ZOMÁNCFESTÉK BÁZIS

Prémium minőségű, oldószeres fényes felületet adó univerzális zománcfesték fém- és fafelületekre. Alacsony nehézfémtartalmú. Alkalmazható fára, fémre, kültéren, beltéren egyaránt. 90°C-ig használható fűtőtestek festésére is.

Kiadósság: 13m”/L
Kiszerelések: 0,7L és 2,5L

 

 

DULUX RESIST SATIN ZOMÁNCFESTÉK BÁZIS

Prémium minőségű, oldószeres selyemfényűfelületet adó univerzális zománcfesték fém- és fafelületekre. Alacsony nehézfémtartalmú. Alkalmazható fára, fémre, kültéren, beltéren egyaránt. 90°C-ig használható fűtőtestek festésére is.

Kiadósság: 16m”/L
Kiszerelések: 0,7L és 2,5L

HAMMERITE SPECIÁLIS FÉMFESTÉK BÁZIS

Speciális fémfesték kül- és beltéri vas, acél, horganyzott, réz, aluminium illetve eloxált felületek (acélszerkezetek, konténerek, gépalkatrészek, ereszcsatornák, vasoszlopok, ajtók, függönykarnisok) festésére vagy felújítására.

Kiadósság: 12m”/L
Kiszerelések: 0,75L és 2,5L

 

 

 

Felület előkészítése:

A felületnek száraznak, épnek és tisztának (olaj-, zsír-, por- és egyéb szennyezodésektol mentesnek) kell lennie. Korábban nem festett, nem homogén porózus felületen és fa- és fémfelületeken használj alapozót. Festés elott győződj meg arról, hogy a fűtőtest teljesen hideg.

Festés:

A festéshez használj rövidszőrű Dulux hengert. A zománcfesték ecsettel vagy airless szórással is felhordható, a festékszóró gép használati utasításainak megfelelően. Ha hengert vagy ecsetet használsz, ne hígítsd a festéket. Festékszóró használatakor javasolt a hígítás. Használat előtt jól keverjd meg a festéket. Csak jól szellőző helységben fessen. A festéket 2 rétegben kell felvinni, a második réteg felvitele előtt várj 6 órát. Festéskor a hőmérséklet legyen +8 °C felett, a relatív páratartalom 85% alatt. A megfelelő színtónust a festék a teljes száradás után éri el. Ha nagy a színeltérés, használjon további rétegeket.

https://www.dulux.hu/hu/termekek/t_Zom%C3%A1nc