Gyerekszoba – egy igazán multifunkcionális helyiség

A gyerekszoba egy külön dimenzió minden lakásban: állandó változásban van miközben életre szóló kalandok meghatározó színtere. Birodalmának határain belül aktív élet zajlik, a falai állandó ostromnak vannak kitéve: maszatos kezek, érthetetlen módón falra kenődő ételek és italok, szándékos vagy véletlen kézműves lenyomatok, nélkülözhetetlennek hitt majd hamar megunt és lekapart matricák, képek; játék hevében szerzett emléknyomatok és még sorolhatnánk. Nem is beszélve a gyakori átrendezésből fakadó fúrt lyukakról, foltokról és horzsolásokról. Akár van már az otthonunkban, akár mostanában készülünk kialakítani egy gyerekszoba birodalmat; mindenképp szükségünk lesz megfelelő védelemre a falakat illetően! Jó hírünk van: a Dulux lehet a szövetségesünk a témában, ugyanis megalkotta azt a falfestéket, amely méltón helytáll még a legkeményebb küzdelemben is a falak szépségének megőrzésében vívott harcban. EasyCare – Stain Resistant a neve a különleges alakulatnak, amely foltálló és mosható felületet képez még a legnagyobb küzdelemnek kitett falakon is.

A gyerekszoba festése egyszerű lesz ezzel a festékkel, és egyben hálás is, de azért ez esetben is fontos az alapos előkészület! Kezdjünk tervezéssel; először is, írjuk össze: milyen színvilágot képzelünk el. A Dulux 48 színben kínálja ezt a biztonságot nyújtó festéket és segít az egymáshoz illő árnyalatok megtalálásában is a különböző palettákon. Választhatunk mesetémából, természetben látott szépségekből (évszakok, erdők, mezők, szavannák, tengerek vagy az űr színei), vagy csupán hangulati szempontok alapján is dönthetünk. Előre tervezzük meg a szoba térbeli tagolását, a különböző funkciók kijelölését, amelyet színekkel vagy akár mintákkal is remekül érzékeltethetünk. Találjuk ki előre a díszítést is: pl. falmatricával, képkeretekkel, poszterekkel, falitérképpel vagy figura elemekkel stb. szeretnénk a falat karakterizálni. Továbbá fontos meghatározni már előre, hogy hol lesz ezeknek a pontos helye.

Vegyük figyelembe a szoba adottságait is, pl. hogy mennyi természetes fényt kap, az melyik napszakban a legerősebb; érdemes-e a színekkel, mintákkal tágítani, szűkíteni, világosítani az adott teret. Foglalkozzunk kicsit a nagyobb bútorelemekkel és a kiegészítőkkel szín szempontjából. Ha mindezeket számba vettük, akkor már könnyen tudunk választani színárnyalatot, amiben ezzel a nagyszerű festékkel áthúzzuk a falakat illetve kedvünk szerint mintákat, alakokat festünk rá.

Egy tisztasági festéshez elég a szoba közepére tolni a bútorokat, fóliával alaposan letakarni azokat és már kezdődhet is a felújítás. Érdemes fóliával vagy papírral letakarni a padlót és festőszalaggal védeni a nyílászárókat.

Amennyiben szükséges: kaparjuk le a felhólyagosodott vagy kirepedezett korábbi festékrétegeket, glettel tömködjük be a lyukakat és javítsuk ki az esetleges falhibákat. Majd tisztázzuk le az egészet egy vékony csiszolópapírral, végül portalanítsuk a falfelületeket. Így biztosan megtapad rajta az új masszív festékrétegünk, és sokáig élvezhetjük annak kiváló minőségét. Ne lepődjünk meg, ha már másnap a frissen festett falon valami érdekes új szennyeződést fedezünk fel, ne feledjük: a gyerekszoba különleges hely, ahol sokszor különösebb ok nélkül történnek igazán különös dolgok. Amennyiben Dulux-ot használtunk, nem lesz gond: tv reklámba illő mosollyal, ám valóban őszintén és könnyedén mondhatjuk: hogy „semmi baj, mindjárt letörlöm, egy perc múlva már nyoma sem lesz”. A Dulux festékkel ez elérhető valóság.

Amennyiben pedig most alakítjuk ki életünk első gyerekszobáját felnőttként, fogadjunk meg némi tanácsot, és higgyük el: lesz elég más dolgunk, legalább a falakkal ne kelljen foglalkozni, mert a Dulux EasyCare Stain Resistant által biztos védelemben tudhatjuk őket.