Hangold újra otthonod a Dulux Simply Fresh segítségével!

A családi házak és lakások berendezéseit, bútorait több évtizedre készítik a gyártók.
Így az aktuális lakberendezési trendeket főként dekorációs kiegészítőkkel követhetjük le. Vagy mégsem?

Izgalmas színkombinációk a közös terekben.
A konyha központi hely az otthonokban, hiszen a családtagok napjában többször megfordulnak itt, valamint egybegyűlnek a közös étkezések alkalmából. A manapság méltán divatos amerikai konyhás otthonokban a sütő-főző részleg, az étkező és a nappali egységes enteriőrt képez. Így, ha egy kis újdonságra vágyunk, a berendezek részleges cseréjét nehézkes megoldani. Azonban egy színtónus váltással könnyedén felfrissíthetjük otthonunk arculatát anélkül, hogy megtörnénk a design egységét. A Dulux Simply Fresh konyhabútor festék az újdonságra vágyók keze alá dolgozik, hiszen kifinomult és extrémebb színtónusaival kaput nyit a kisebb és nagyobb változásokra egyaránt.

Konyhabútor frissítés tipp: Dönthetsz úgy, hogy a bútorzatnak csupán egy, vagy pár szegmensét fested át és ahhoz illeszkedve helyezel be az enteriőrbe színben egyező székeket. Így a konyhád stílusa nagyvonalakban változatlan marad, mégis új arculatba borul.

Divatmúlt csempékből home spa életérzés?
A régebben épült, de igényesen karbantartott lakások többsége mára részben felújított állapotban van. Nagy általánosságban a nyílászárókat cserélték, a falburkolatokat modernizálták és új berendezéseket helyeztek be. Ám akadhat pár olyan szeglete a lakásnak, amelyen még meglátszódhatnak az elmúlt évtizedek. Vegyünk például a fürdőszobát, ahol az ép, azonban stílusában régies csempeburkolatok még felújítást kívánnak. A csempék komplett újrarakása helyett választhatjuk a Dulux Simply Fresh csempefestéket, amellyel a korábban divatos vörös, olajzöld csempéket letisztult krém és pasztell színekbe boríthatjuk.

Fürdőszoba burkolat frissítés tipp: A csempeburkolat színvilága merőben meghatározza a fürdőszoba hangulatát. Talán elsőre nem gondolnánk, hogy csak a szín cseréjével milyen mértékben változhat meg a helyiség jellege. A 90-es években széles körben preferált mélyebb tónusokat mára felváltották a meleg, visszagofott árnyalatok. Ám a burkolat embert próbáló cseréje helyett próbálkozhatunk egyszerűbb megoldással, csak a szín cseréjével.

Lépcső, mint lakberendezési stílusikon

A többszintes otthonokban a tereket összekötő lépcső gyakran az enteriőr szerves része. Ugyanis a korlát, a forduló, valamint a lépőlapok mind kihasználható felületek a trendek “honosítására”. A Dulux Simply Fresh padló- és lépcsőfesték segítségével pár apró módosítással változtathatunk a lakásunk összképén.

Lépcső járólap frissítés tipp: A vintage lakberendezési trendek nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen egy romantikus, szerethető korszak stílusát idézik. Azonban a lakásunk egészét a vintagenek hódolva kialakítani talán túl nagy lépés lenne. Ám rábökhetünk az otthonunk egy-két olyan szegletére, ami az enteriőrhöz hozzáad, de mégis kiegészítő funkciót lát el. Ilyen például az emeletes házakban a csigalépcső, vagy a tereket összekötő design lépcső. Ezen (általában fa, PVC vagy MDF) felületeknek a lefestése fehér, bézs vagy világosszürke színnel kellemes, polgári hangulatot teremt. A vintage stílus innen már csupán pár apró lépés. Akasszunk fel a falra pár idézetet, régi életképet, virágokat ábrázoló képet fa keretben. Illetve az egyik lépcsőfokra helyezzünk el egy vázát száraz virágokkal. Ezeket még felturbózhatjuk elegáns csipkével, vagy szalagokkal.

Sikeres átalakítást kívánunk!