Újíts fel velünk egy idejétmúlt, sérült kerítést Supraluxal!

A korhadást okozó gombák kis túlzással a fa berendezéseink esküdt ellensége. Ugyanis nem csupán esztétikai problémát okoz, hanem a fa anyagát is károsítja. Hisz a megbontott felületi réteg alatt a korhadás folyamata nem áll meg, sőt idővel megtöri a fa szerkezetét is.

A korhadás kialakulásában az előidéző gombafajok a ludasok. Egyes típusok a nedves, míg más típusok a száraz környezetben gyarapodnak. Vagyis a korhadást fokozhatják olyan körülmények, mint a magas páratartalom, vagy a hosszan tartó kánikula. Így a megelőzés érdekében a fafelületeket sok esetben védőréteggel vonják be. Ezáltal megakadályozzák a korhadást előidéző gombák közvetlen érintkezését a fával.

Az építőipari szegmensekben a korhadás elleni védelem alapvető dolog. Ugyanis a faszerkezetek – tetőgerendák, épületgerendák, nyílászáró keretek, ajtók, kerítések – védelem nélkül hamarabb elveszíthetik eredeti szépségüket. Ezért a fa berendezéseket, alkatrészeket gyakran felületkezelik korhadás elleni festékkel, hogy hosszabb élettartamot biztosítsanak számukra. Ugyanakkor az otthonokban, hobbi kertekben is alkalmaznak védelmi célból festéket. Ezáltal megóvják pl. a kerítéseket, ajtókat a környezeti hatásoktól.

Fess véget a korhadás kezdeti folyamatainak!

Legyen szó építkezésről, vagy magántelekről a korhadás nem válogat. Amennyiben van a környezetedben enyhén korhadó, kopott felület, ragadj ecsetet és újítsd fel velünk!

Ha idejekorán nekilátunk a feljavításnak, úgy elkerülhető a berendezések komplett cseréje.

 • A Supralux zománcfesték kiváló megoldás a korhadásnak indult kopottas fa, fém és PVC kerítések,
 • ablakkeretek,
 • és ajtók megújítására.

Lássunk is hozzá!

 1. Csiszolás
  Kezdjük a munkát a repedések, kopott felületek lecsiszolásával. Ehhez használhatunk manuális csiszolópapírt, vagy elektromos gépet. A csiszolás során felgyülemlő port egy tiszta ecset segítségével több fázisban távolítsuk el.
 2. Pormentesítés
  A pormentes felületet hengerrel kezeljük le Supralux vízbázisú alapozóval, amely az újbóli korhadást akadályozza, illetve a zománcfesték tapadását segíti elő.
 3. Hibák javítása
  Az esetleges egyenlőtlenségeket finom csiszolással még javíthatjuk, majd ismét haladjunk át a korrektúrázott foltokon az alapozóval.
 4. Festés
  Mikor az alapozóréteg megszáradt, nekiláthatunk a zománcfesték felhordásának is egy, vagy két rétegben. A száradása során először víz párolog el, így kevesebb a károsanyag kibocsátása.

A felújítási folyamatot érdemes napos, 15 fok feletti időben elvégezni, hogy a száradás mielőbb végbemenjen. Voálá, kész is!