Újíts fel velünk egy kopott, rozsdás ajtót Supraluxal!

A rozsda kis túlzással a fém berendezéseink esküdt ellensége. Ugyanis nem csupán esztétikai problémát okoz, hanem a fém anyagát is károsítja. Hisz a kialakult rozsda réteg alatt a korrózió folyamata nem áll meg, sőt idővel megtöri a fém szerkezetét is.

A rozsda kialakulásában a nedvesség és az oxigén a fő tényezők. Vagyis a korróziót fokozhatják olyan körülmények, mint a magas páratartalom. Így a megelőzés érdekében a fémeket sok esetben védőréteggel vonják be. Ezáltal megakadályozzák a korróziót előidéző elemek közvetlen érintkezését a fémmel.

Az ipari területeken a korrózió elleni védelem alapvető dolog. Ugyanis beltéren a vegyszer-gőzök, s a gyártás során felszökő pára, míg kültéren a csapadék könnyedén megemésztheti a fémes anyagokat. Ezért a fém berendezéseket, alkatrészeket gyakran felületkezelik rozsda elleni festékkel, hogy hosszabb élettartamot biztosítsanak számukra.

Ugyanakkor az otthonokban, hobbi kertekben is alkalmaznak védelmi célból festéket. Ezáltal megóvják pl. a kerítéseket, ajtókat a környezeti hatásoktól.

Fess véget a rozsdának!

Legyen szó ipari telepről, vagy magánkertről, a rozsda nem válogat. Amennyiben van a környezetedben rozsdás, kopott felület, ragadj ecsetet és újítsd fel velünk!

Ha idejekorán nekilátunk a feljavításnak, úgy elkerülhető a berendezések cseréje.

 • A Supralux zománcfesték kiváló megoldás rozsdás fém, kopottas fa és PVC ajtók,
 • ablakkeretek,
 • és kerítések megújítására.

Lássunk is hozzá!

 1. Csiszolás
  Kezdjük a munkát a rozsdafoltok, kopott felületek lecsiszolásával. Ehhez használhatunk manuális csiszolópapírt, vagy elektromos gépet. A csiszolás során felgyülemlő port egy tiszta ecset segítségével több fázisban távolítsuk el.
 2. Pormentesítés
  A pormentes felületet hengerrel kezeljük le Supralux vízbázisú alapozóval, amely az újbóli rozsdásodást akadályozza, illetve a zománcfesték tapadását segíti elő.
 3. Hibák javítása
  Az esetleges egyenlőtlenségeket finom csiszolással még javíthatjuk, majd ismét haladjunk át a korrektúrázott foltokon az alapozóval.
 4. Festés
  Mikor az alapozóréteg megszáradt, nekiláthatunk a zománcfesték felhordásának is egy, vagy két rétegben. A száradása során először víz párolog el, így kevesebb a károsanyag kibocsátása.

A felújítási folyamatot érdemes napos, meleg időben elvégezni, hogy a száradás mielőbb végbemenjen. Voálá, kész is!