A fehér fal

A falak hófehéren elegánsak, tiszták, álomszépek, jól kombinálhatók bármilyen stíluselemmel és színnel, de vajon meddig maradnak így – tesszük fel jogosan a kérdést.

Jó hírünk van, mert az Inntaler latexfestékkel mindez meglepően sok-sok évig elérhető!

Az Inntaler festékek ugyanis amellett, hogy többféle felületen is alkalmazhatók, rendkívül jól bírják a rendszeres vizes intenzívebb törölgetést, anélkül, hogy kikopnának, vagy elszíneződnének az érintett helyeken. Ráadásul az Inntaler bevonat lég- és páraáteresztő, így nem gátolja a falak természetes légzését.

A fehér fal újra trendi, nem a fantáziátlanság és a szűkös pénztárca jelzője, hanem épp ellenkezőleg: lehet tudatos választás a skandináv stílushoz, az elegáns polgárihoz vagy a klasszikus tengerentúlihoz és a minimál modernhez vagy akár tökéletes high-tech háttér az egyre gyakoribb „future” lakásokhoz.

A fehér fal emellett a nyugalom és tisztaság érzetét kelti és kinyitja a teret, és az erős színek kedvelőinek is tökéletes választás, ahogyan kiemeli majd ezeket a színfoltokat a lakásban semleges háttérként, mintha megvilágítaná őket.

A fehér fal mindig világos érzetet ad, úgymond „bevilágítja” a teret, még egy borús napon is, optikailag tágítja a térérzetet és sokkal könnyebb ilyen fényviszonyok közt tanulni vagy dolgozni, mert a fehér fal ahelyett, hogy „elnyelné” a természetes és mesterséges fényeket, inkább visszatükrözi azt. Ráadásul egy fehér fal mindig a környezet és az évszak hangulatát hozza be a szobába, hiszen teljesen felveszi a külvilágból érkező színeket és fényerősséget. Ezt kihasználva egy zöldövezeti vagy vízparti környezetet könnyen beljebb hozhatunk a lakásba, vagy akár a pezsgő városi fényeket, de ugyanígy légiessé és ragyogóvá tehető egy tetőtéri szoba fehér falakkal, ahol tényleg olyan hangulatunk lehet, mintha a felhők között lennénk. 

Ráadásul a fehér falak nyújtanak egyfajta folytonos újszerű és tiszta érzést, mintha mindig épp frissen felújított lakótérben lennénk és ez az Inntaler festékkel könnyen fenn is tartható hosszú ideig akár egy nedves portörlő-rongy segítségével.

A fehér falakhoz remekül illik bármilyen bútor, textil és lakásdekoráció, amik igencsak átszínezik a teret, gondoljunk csak a nagy felületű bútorokra, függönyökre, akár csak a könyvek sokaságának gerinceire, növényekre, faliképekre és egyéb személyes holmikra, amikkel nap, mint nap találkozik a tekintetünk. Így biztosra vehetjük, hogy a színek és minták nem ütik egymást, beleszerethetünk bármilyen élénkebb színfoltot jelentő tárgyba, amit majd a lakótérben helyezünk el, vagy egyszerűen játszhatunk a manapság olyan divatos geometriai formákkal, különleges burkolatokkal: a fehér fal garantáltan kiemeli majd ezeket, anélkül, hogy elrontaná az összképet.

Az Inntaler egy latexfesték, amelynek egyik nagy előnye, hogy rendkívül magas kötőanyag tartalmának köszönhetően könnyen tisztítható, ezért kimondottan ajánlott olyan helyiségek festésére, ahol a falakat az átlagosnál gyakrabban éri szennyeződés. Akár otthoni környezetben gondolkodunk: a gyerekszobában eltévedt rajzolóeszközökre, vagy a konyhában a szenvedéllyel elkészített szószokra és olvasztott csokikra, az előszobában a sárpöttyökre és cipőfoltokra; akár egy fodrászatban, kutyakozmetikában, egészségügyi rendelőben, kávézóban, szállodában az élet pezsgő nyomait mutató fallenyomatokra. Amennyiben ügyesen gondolkodtunk előre, az Inntaler festékkel nem fogtunk mellé, ugyanis elég egy nedves szivacs és könnyedén eltávolíthatjuk kisebb súrolásokkal is ezeket a felületi szennyeződéseket anélkül, hogy foltossá tennénk a falat, vagy nyomot hagynánk a festéken.

Világítással párosítva változtathatjuk a lakás hangulatát, a fehér falak remek partnerek lesznek akár egy bekuckózós, az otthon melegét és nyugalmát árasztó fényforráshoz; akár egy kristályosabb, jegesebb színű: ezáltal még tisztább és modernebb, nyáron pedig friss, tengerparti ragyogó hatású szobabelső kialakításához.

A latexfesték emellett engedi természetesen szellőzni a falakat, így nem kell tartanunk a penészedéstől, ráadásul többféle felületen is alkalmazható: mert tökéletes fedést biztosít, ami nem csupán esztétikai szempontból elvárás, hanem a fent említett tisztíthatóság optimális kihasználásának tekintetében is. 

Technikai szempontból az Inntaler festék felhordási technikája megegyezik a hagyományos festékeknél megszokottal. Két rétegben felhordva: időtálló és elegáns felületeket kapunk a használatával.