A Karácsony színei az otthonunkban

Nemsokára itt a Karácsony, az év egyik legjobban várt és legünnepibb díszbe öltöztetett eseménye. A rohanó hétköznapok megállnak egy picit és kiemelt szerepet kap az otthonunk, ahol összegyűlik a család és ahol a legtöbb időt töltjük ebben az időszakban, ahová a legtöbb ismerőst hívjuk ilyenkor, illetve látogatunk mi is másokhoz. Az otthonunk stílusa, ünnepi megjelenése megadja az alaphangulatot az ünnepi eseményhez, érdemes átgondolni, idén melyik színvilág mellett tesszük le a voksunkat és azt tudatosan harmóniába rendezni a különböző helyiségekben. Amennyiben nagyon megtetszik valamelyik hangulat, akár egy lakás átalakítás keretében dominánssá és állandóvá is tehetjük a későbbiekben azt a színösszeállítást az otthonunkban. 

A Karácsony több embernek többfélét jelent, különböző preferenciákkal. A lakás ünnepi megjelenése kifejezi az ünnepi hangulatunkat, pl. mennyire dinamikusan, fiatalosan vagy inkább klasszikusan, régi békeidők nyugalma után vágyakozva éljük meg az ünnepet. Választhatunk a természet színei és az épp divatos színek használata között, tudatosan kialakíthatunk inspiráló hangulatokat fények és kiegészítők, szezonális lakásdekorációk ügyes használatával. Fontos, azonban, hogy olyan színösszeállítást válaszunk, ami kellemes érzelmeket vált ki belőlünk, ami merengésre és megpihenésre csábít, hiszen ez a fő szerepük.

Az alábbi jól bevált színkombinációk mind melegséggel töltik meg az otthonunkat és elhozzák nekünk a Karácsony mesés hangulatát, amikor végre tényleg elhisszük, hogy vannak napok, amikor bármi megtörténhet!

PIROS ÉS ARANY, vagy PIROS ÉS ZÖLD KOMBINÁCIÓ, AZ IGAZI KLASSZIKUS

Az otthon melege, régi, boldog, pompás Karácsonyok színei. Ünnepi ragyogás és elegancia, melegség, törődés, egy kis nyugalom, a fenyőfa, a Mikulás színei. Ezek a fogalmak társíthatók leginkább hozzá. Ezek a színek, együtt párban és önmagukban, dominánsan megjelenítve is remekül mutatnak. 

ZÖLD, FEHÉR, A TERMÉSZETES MEGJELENÉS

Ez a színkombináció is igazi klasszikusnak mondható, a havas fenyőerdőket és a természet téli nyugalmát idéző színpárosítás. Jól mutatnak hozzá a természetes, natúr színvilágú tárgyak, rusztikusabb megjelenésű díszek. Lehet szolid elegánsan és nagyvonalú megjelenítésben is alkalmazni, mindkettő jól áll neki.

PIROS ÉS FEHÉR KOMBINÁCIÓ

Klasszikus, elegáns és jól illik szinte mindenhez. Jól mutat hozzá a természetes lakásdekor, mint a piros Mikulásvirág, textilmasnik, magyallevelek. A fehér a havas táj szépségét és tisztaságát hozza el, a piros pedig az élet pezsgését és a szeretet, a szív gondolatait közvetíti felénk.

A MŰVÉSZI MEGJELENÉSŰ ÉJKÉK

Ez egy gyönyörű mély szín; amely a hosszú, – elmerengésre buzdító csillagfényes éjszakák – és az elegáns szalonok színvilága. Határozottságot, komolyságot sugall a fenyő és más örökzöldek zöldjével. Kitűnően harmonizál vele a fehér és az arany szín is, de inkább külön-külön alkalmazva. Kimondottan elegáns, művészi igényességgel megálmodott színválasztás.

KAMÉLIA RÓZSASZÍN, AZ IDEI TRENDI ÜNNEPI SZÍN

Fáradt rózsaszínhez hasonló, mégis púderes jellegű, árnyalatában megjelenik az elegancia, amely mégsem hivalkodó vagy csillogó. Igazán elegáns, különleges szín és nagyon jól mutat az örökzöldekkel, a hó fehérjével és karácsonyi fényekkel. Remekül illik a mai, modern, letisztult dizájnhoz. Mivel önmagában karakteres, figyelemfelkeltő szín, ezért itt stíluspárnak nem is annyira színt ajánlunk, hanem eltérő textúrákat díszítésként. Annyira finom megjelenésű, hogy remekül kiemel egy csillámos, vagy rusztikus, fényes és matt keverékből álló díszgyűjteményt. 

FÉMES CSILLOGÁS

A Karácsony mesés hangulatát hozza el ilyenkor minden, ami fénylik, csillog és kitűnik a szürke hétköznapoktól. Varázslatos hangulatot áraszt az arany és ezüst együtt is (pl. arany belsejű gyertyatartók egy ezüsttálcán), fényes-matt ügyesen elrendezett kombinációja, vagy a vintage hatású réz némi lilás-vörössel és fehérrel kiegészítve. Ezek a színek kifejezetten elegáns megjelenést adnak a lakásnak.

A Karácsonyt megjeleníteni csodálatos, kreatív dolog! Bármelyik színvilágot választjuk is, használjuk az ilyenkor forgalomba lévő állandó szereplőket: az örökzöldeket, fényfüzéreket, girlandokat, gömbdíszeket és a jellegzetes figura díszeket (fehér pettyes, piros kalapos apró gomba, hóember, kismackó, gőzmozdony, Diótörő katona, jégcsap, hópehely, balerina, csengő, szaloncukor, cukorpálca stb. kinek mi…) amelyek már önmagukban megjelenítik az utánozhatatlan Karácsonyi hangulatot!