Csempefestés: egyszerű és gazdaságos megoldás

Eddig, ha csempefelújításra gondoltunk, akkor az mindenképp egy nagyobb lélegzetvételű munkának számított: porral, piszokkal, zajjal és rengeteg törmelékkel. Nos, ezt egyszerűen elfelejthetjük, mert amennyiben nincs komolyabb szerkezeti probléma a lecserélni kívánt csempénkkel, csupán csak egy frissítésre vagy színváltozásra lenne szüksége: egyszerűen fessük át! Akár saját DIY projektként, szakember nélkül is könnyedén felújíthatjuk mi magunk a korábban csempézett helyiségeket Dulux Simply Refresh csempefestékkel.

Csodálatos új külsőt alkothatunk, nem mellesleg rengeteg pénzt és időt is megspórolhatunk ezzel az eljárással, miközben szabadon engedhetjük kreativitásunkat is. Amennyiben nem szeretnénk variálni a színekkel vagy a mintákkal és csak egy gyors újrafestésre vagy egyszerű színváltozásra vágyunk, akkor is megfelelő ez a termék erre a célra minőségi és esztétikai szempontból is. Csupán egy jól megválasztott színt kiválasztva is teljesen új designt hozhatunk létre a lakás csempével borított részein, a kiegészítőkkel harmonizálva pedig akár más stílusirányzatot vagy hangulatot is kipróbálhatunk. 

A Dulux kifejezetten csempefestésre tökéletesítette ezt a Simply Fresh termékét, amely kiválóan megfelel az általában vizes helyiségek felhasználási és tisztítási napi követelményeinek. Száradás után bátran lehet vizes szivaccsal, tisztítószerekkel mosni, dörzsölni, anélkül, hogy megsértenénk a festett réteget. Professzionális, modern fejlesztőlaborokban speciálisan erre a célra kidolgozott termék ez.

A lakásunkban három helyiséget találunk általában, ahol biztosan van csempe: a konyhában, a fürdőszobában és a mellékhelyiségben. Nos, ezekben a helyiségekben szinte biztos, hogy mindennap megfordulnunk; a fürdőszobában és a konyhában ráadásul nyitjuk és zárjuk a napot, fontos tehát, hogy esztétikailag és stílusukban is a kívánt hangulatot árasszák felénk. Ne feledjük, a színek és az ápoltság nagy hatással van ránk, akkor is, ha azt gondoljuk, nem annyira fontos, nem azonosulunk vele. Márpedig a kutatások arra mutatnak rá, hogy a biológiai és a pszichikai énünk bizony reagál ezekre a környezeti ingerekre tudattalan is. A színek, az igényes környezet vagy annak hiánya bizony befolyásolja a kedvünket, optimizmusunkat, teljesítményünket, az ott végzett tevékenységek dinamikáját sőt, még az emésztésünket is. Ezért ne keseredjünk el, amiért nincs pénz vagy idő a csempék teljes burkolati felújítására, mert pár nap és jóval szerényebb költség ráfordítása mellett nekünk is lehet teljesen új hatású konyhánk vagy fürdőszobánk, hála a Duluxnak. 

Technikai előkészítésként első lépés egy alapos tisztítás, zsírtalanítás, szárazra törlés, majd csempét festeni éppoly egyszerű tevékenység, mint ahogy hangzik! Szükséges hozzá álmaink színében pompázó Dulux Simply Fresh csempefesték, ecset és henger, némi maszkolószalag és védőfólia, esetleg kesztyű.

A Dulux csempefestékkel gyorsan és könnyedén haladhatunk, nem kell bíbelődnünk a fugákkal sem, egyszerűen egyben lefesthetjük az egész felületet. Tiszta és homogén falat tudunk képezni vele: mivel a festéssel a csempének és a fugának, ráadásul a hozzá tartozó élzáró profilnak is egyforma színe lesz, ez rendkívül harmonikus látványt nyújt majd; ráadásul sokkal trendibb is, mint a régebben divatos élénk színű fugákkal tarkított csempe. A festékkel egyaránt dolgozhatunk apró mozaikos kiosztású vagy akár nagy méretű csempén is, minőségben ugyanolyat kapunk majd végeredményként.

Egyedül a csempe síkjából kiemelkedő dombormintákat vegyük figyelembe, mert a festék ezeket nem fogja síkba hozni, azonban még effajta mintás csempék esetében is jól működik a Dulux csempefesték. Henger segítségével megfolyás nélkül használhatjuk ilyen felületen is, ahol új életüket élhetik ezek a burkolatok is, gyönyörű felületet alkotva így, legyen akár modern, akár rusztikus, akár klasszikus az enteriőrünk.