Kerítésfestés

Kerítéseink védelme és felújítása is időszerű ilyenkor nyáron, használjuk ki a jó időt, a száraz, meleg nappalokat, a korai napfelkeltéket és a késői napnyugtákat kerítésfestésre.

Akár új, akár felújítandó régi kerítésünk van célszerű megfelelő védelemmel ellátni, illetve kihasználni ennek a tevékenységnek az esztétikai előnyeit: álmodjuk meg a hozzánk és kertünkhöz illő hangulatot, színvilágot, designt. Ehhez ajánljuk most a Trikolor Selyemfényű kerítésfestéket, ami remekül működik mind fa és fém elemekhez is, amiből általában a kerítések alapanyaga is.

A Trilak kifejezetten kültéri használatra fejlesztette ki ezt az oldószeres zománcfestéket, ami nagyban megkönnyíti a munkát, mivel alapozót és fedőfestéket is tartalmaz egyben. Ráadásként gyönyörű selyemfényű bevonatot képez a felületen, kilenc gyárilag kikevert szín közül választhatunk, vagy bátran keverhetjük is a színeket egymással.

Onnantól, hogy megvan a kerítésvédelem, időjárás-állósság, időzzünk el kicsit a stilisztikával is. A kerítés úgynevezett „basic” elem ugyan egy kertben, épp ezért meghatározó is, nagy felületen fut és minden nap találkozik vele a tekintetünk. Mondhatni napi környezetünk aktív szereplője, vizuálisan meghatározó: anyagában, formavilágában, színében kifejezi tulajdonosának ízlésvilágát, kifinomultságát, hangulatát. A kerítésünkkel egyben több funkciót is betölthetünk azon túl, hogy kijelöljük a telekhatárt: védelmet, takarást biztosíthatunk általa, vagy éppen messziről feltűnően látható színfoltként hívogathatjuk vele ügyfeleinket, vendégeinket. A belső kerítések kertépítésünk részei, dekoratív kiegészítők a kertünkben, érdemes tehát foglalkoznunk velük, sokat dobhatnak vagy ronthatnak a környezeten.

Nem utolsó sorban kerítést festeni mindig trendi tevékenység: gyerekekkel pedagógia, nagypapával örök élmény, első tulajdonosként az egyik első DIY project, amire oly büszkék leszünk, fiatal házasoknak mézes-közös élmény, szenior korban stressz levezetés, megrendelőként pedig önmegvalósító könnyed program, amit elégedetten vehetünk át a mesterembertől, kis kedvencekkel élőknek pedig remek fotóhelyszín lesz majd belőle és sorolhatnánk.

Komolyra fordítva a szót egy ápolt és rendezett kerítés nagyban emeli a hozzátartozó ingatlan piaci vételárát, szóval érdemes egy legalább egy festés erejéig foglalkoznunk vele.