Felületek átfestése korlátok nélkül, bármikor: TRINÁT MESTERTAPASZ

Vannak helyzetek, amikor nem az új megoldás a jó megoldás, hanem érdemes kitartani a régi mellett akár kültéren, akár beltéren használt bútordarabról van szó. Lehet sebszerű, vagy lehet csupán felületi, apróbb karcolás: létezik egy anyag, amit babakrém könnyedséggel kenhetünk a sérült területre, professzionálisan restaurálva így annak felületét. Legyen szó egy kültéri közüzemi rozsdaette fémdobozról vagy akár egy régebbi-, az idő vasfoga által alaposan megrágott fa kerti padról: ezekre is könnyű és rendkívül gyors megoldás a TRINÁT Mestertapasz. Továbbá, a beltéri finom dolgokra is kitűnően alkalmazhatjuk, akár egy megörökölt szekrényt, a nagyi menyasszonyi ládáját, vagy egy díszes, repedezett képkeretet szeretnénk felújítani. Mélyebb, korhadtabb, kitört felülethibákra és finom hajszálrepedésekre is kitűnő javítóanyag. A mestertapasz szépen tömi el az anyaghibákat és képez homogén felületet a festés előtt, így ezzel a remek restauráló szerrel bátran, saját kezűleg is nekifoghatunk a javításnak, vagy ajánlhatjuk a mesteremberünknek.

Fatapaszok esetében jelentős a különbség a piacon kapható termékek között, ezért fontos, hogy megfontoltan válasszuk ki a nekünk megfelelőt. Egyfajta gyűjtőfogalom is a „fatapasz”, amely több gyártó többféle funkcióra kifejlesztett termékét jelenti az eladóknak is, ezért érdemes pontos termékmegnevezéssel útnak indulni a beszerzési helyre. Létezik azonban egy Mestertapasz a Trinát jóvoltából, amivel akár apróbb, finom repedéseket és esztétikai hibákat szeretnénk eltüntetni; akár nagyobb réseket strapabíróan és esztétikusan kitömni; a sérült vagy hiányzó felületet pótolni: garantált a siker! 

Ráadásul egyformán megfelel fa és fém felületekhez is, zseniálisan kidolgozott restauráló anyag. Kiválóan csiszolható és festhető, nagyon szépen lehet vele dolgozni. Gyorsan szárad, továbbá vízálló felületet kapunk a használatával, így beltéren is: lakózónában is biztonságban lesz a felújítandó tárgyunk, nem szükséges műhelybe vonulni vele. Kültéren is: gyorsan nekiláthatunk a felújításnak, elég kinéznünk egy-két esőmentes napot, és már kezdődhet is a munka. 

Vannak olyan elemek a lakásban, amiket nem dekorációs elemként használunk elsősorban, hanem a funkcionalitásuk miatt, mint pl. ajtók, ablakok, tárolók, amiket szintén érdemes néhány évente átfestenünk. Mégis, ezek az elemek esztétikai jelleggel is bírnak a minket körbevevő térben, megfontolandó tehát ebből a szempontból is megvizsgálni a felújításukat.

Mestertapasszal dolgozni nagyon könnyű, még szabadidős-kreatív kikapcsolódásnak is remek időtöltés. Bátran még ajándékba is adhatjuk valakinek egy felújítandó tárgy kíséretében. Biztosak lehetünk benne: hogy akár kültéren, madárcsicsergés hallgatása közben, akár beltéren zenei aláfestéssel, vagy éppen csak csendben elvonulva fogja használni: remek kreatív-feltöltődős, relaxációs időtöltést adtunk ajándékba, miközben a szerencsés emberünk kifújhatja magából a mindennapi stressz és rohanás viszontagságait, majd mosolyogva mutathatja milyen szépet alkotott. Hát igen, Trinát Mestertapasszal könnyű, de inkább hagyjuk meg az örömét, és ismerjük el a keze ügyességét.

Nem mellékes szempont, hogy ez a termék bónuszként igen gazdaságosnak mondható, a kiszerelése és az anyagfelhasználás munka közben is erről tanúskodik. Mindeközben professzionálisan kidolgozott modern termék, amivel rendkívül precízen lehet dolgozni. 

Fontos szempont továbbá, hogy a Trinát Mestertapasz nem zsugorodik száradás közben, így ezáltal is gyorsabb, gazdaságosabb vele a munka, nem kell számolnunk újabb és újabb tömési rétegekkel.

Mielőtt belekezdünk a munkába, csupán néhány technikai előkészületet kell megtennünk: 

  • por- és zsírmentesítsük a kezelendő felületet,
  • a kilazult, repedezett részeket távolítsuk el,
  • a mestertapaszt érdemes egy megfelelő simító eszköz segítségével közvetlenül a megtisztított repedésbe kenni,
  • ügyeljünk a megfelelő hőmérsékletre, amelyen az anyag funkcionálisan jól viselkedik és megfelelően szárad,
  • amennyiben tökéletesen tükörsima felületet szeretnénk kapni: érdemes a tárgy teljes felületét tapasszal kezelni,
  • a csiszolás ideje akkor érkezik el, amikor a tapaszolt felületet ellenőrizve már nem kenődik a felület és csiszolás közben lisztszerű por képződik,
  • ezután következik a fedőfesték felkenése.

Restaurálásnál továbbá érdemes arra is hangsúlyt helyezni a kezelt felület lefestésénél, hogy milyen típusú és tulajdonságokkal bíró festéket alkalmazunk, amely szépen elfedi a javított felületet és homogén felszínt képez rajta. Érdeklődjünk a festékboltban, mert bizony nagy a választék. A Trinát Mestertapaszt használva megnyugodhatunk, mert akármilyen fedőfestéket is használunk rá, nem kell tartanunk az elszíneződéstől.