Fémfesték

Hiába az őszi esős, borús idő azért még akadnak olyan napok ősszel is, amikor van alkalmunk a kertben való utolsó teendőket elvégezni. Ilyen ház körüli feladat a kültéri fémfelületek ápolása, karbantartása is. A legtöbb kerítés fémből vagy vasból készül. Ezeket a felületeket a csapadék, a hőingadozás, a magas páratartalom, a napsütés és UV sugárzás, illetve az idő múlása folyamatosan próbára teszik, emellett állóképességüket és türelmüket is folyamatosan rontják. Ezek ellen pedig védelmet kell nyújtanunk fémfelületeinknek, illetve, ha szükséges időnként lehetőséget adni nekik a megújulásra. 

A fémfelületek ápolását is elvégezhetjük mi magunk, szakember megkeresése nélkül. Igazából csak a megfelelő eszközökre van hozzá szükségünk és persze egy szárazabb, naposabb őszi napra. 

A vas, acél és horganyzott acél felületekre megfelelő választás számunkra a Supralux Orkán 3in1 Profi, mely alapozó, korróziógátló és zománcfesték is egyben. Ezzel a termékkel igazán egyszerű lesz a munka, ugyanis beltéri és kültéri fémszerkezetekre is tökéletes, illetve mivel korróziógátló is, így a rozsdás felületekre is tökéletes, a megfelelő előkészületekkel. Használhatjuk kapuk, oszlopok, konténerek vagy akár gépalkatrészek festésére is. 

A festék selyemfényű bevonatot ad és hosszútávú védelmet nyújt az időjárás káros hatásaival szemben. 

A Supralux Orkán 3in1 Profi használata előtt drótkefével távolítsuk el a laza pergő rozsdaréteget. Ezután a rozsdát, a régi és sérült bevonat maradékát, a szennyeződéseket és a zsíros lerakódásokat pedig csiszolással tudjuk eltávolítani. A sima, ép felületeket aprószemcsés csiszolópapírral tisztítsuk meg, majd a maradék port távolítsuk el. Mielőtt el kezdenénk festeni alaposan keverjük fel a festéket, melyet ecsettel vagy hengerrel vigyünk fel a felületre. A felületet javasolt kettő vagy három rétegben lefesteni.