Mikor mivel fessünk?

A lakás falainak lefestése vagy akár csak egy-egy szoba újra festése manapság már körülbelül bármikor elvégezhető feladat. Sokan szakembert hívnak az ilyen munkákhoz, azonban, ha csak ténylegesen a festést szeretnénk megcsinálni, akár mi magunk is neki állhatunk. Ezzel még spórolhatunk is, ugyanis így csak az eszközökre kell költenünk, a szakember munkadíjára nem. Emellett megspóroljuk azt az időt, amit azzal töltenénk, hogy megtaláljuk a számunkra legalkalmasabb, legmegfelelőbb szakembert. 

Mivel mostanság már körülbelül senkinek sem okoz gondot lefesteni egy falat, vagy egy szobát, egyre többen állnak neki otthon maguknak megcsinálni. Viszont sokan nem tudják az elején, hogy hogyan is kellene neki állni. Ehhez hoztunk most egy kis segítséget, ugyanis érdemes tudni, hogy ha neki is vágunk a festésnek, hogy az adott esetekben milyen ecsettel vagy hengerrel érdemes festeni. 

Első körben azt kell kiválasztani, hogy milyen típusú festéket szeretnénk, illetve, hogy milyen színűre szeretnénk lefesteni a felületet. A festék megvásárlásakor figyeljünk arra, hogy mennyi festékre van szükségünk. Számoljuk ki, hogy mekkora a lefestendő felület és ez alapján vásároljunk. A festékeken általában fel van tüntetve, hogy mekkora felületre elegendő. A legszükségesebb eszközök melyekre szükségünk lesz az ecset, a festőhenger, egy teleszkópos nyél, ragasztószalag és takarófólia.

Miután mindent beszereztünk a festéshez neki is állhatunk a fóliázásnak és az előkészületeknek. A falfestés leggyorsabb módja a festőhengerrel való festés. Legelőször a sarkokat kell kihúzni széles ecsettel. Ezután pedig hengerrel kell a festéket felvinni a falfelületekre. Fontos, hogy a henger kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy a megvásárolt festék milyen sűrűségű. A híg festékekhez hosszú szálú, hurkolt hengert használjunk, a sűrű festékekhez pedig rövid szőrű, plüss, perlon vagy bolyhos hengert válasszunk. A teleszkópos nyél segítségével pedig a létrára mászástól kímélhetjük meg magunkat. 

A Schuller festőhengerek remek választás lehet egy falfestéshez. Termékkínálatuk széles és szinte mindenhez van külön hengerük. Emellett készletekben is megvásárolhatjuk a szükséges eszközöket.