Hidegburkolat rendszerben – nálunk mindent beszerezhetsz

Fürdőszoba burkolás, konyha csempézés vagy teraszra hidegburkolat lerakása a következő projekted? Ha nem tudod, hogy a burkolólapodhoz milyen csemperagasztó szükséges, illetve melyik fugázó vagy szilikon a legjobb választás, most segítek a döntésben.

A kerámiaburkolatok többnyire komoly értéket képviselnek, ezért kiemelkedő jelentősége van egy kiváló és megbízható hidegburkolat rendszernek. Ezért kínálunk olyan termékeket, melyek azonos mértékben garantálják a szilárdságot, rugalmasságot és tapadást.

Építőipari szakértelmét kamatoztatva a Baumit a hidegburkolat ragasztásban is időtálló megoldást kínál. Mind beltéri, mind kültéri munkák esetén alkalmazható a Baumacol termékcsalád, mely minden vonatkozásban megfelel a belsőépítészetben és a felújítások során támasztott magas szakmai követelményeknek.

A hidegburkolat rendszerelmélete

A Baumit hidegburkolati ragasztási rendszerek teljes körű megoldást nyújtanak a különböző hidegburkolási munkák esetén, legyen az vízszigetelés, ragasztás, fugázás vagy szilikontömítés.

Az összes termék rendszerben bevizsgált, optimálisan összehangolt.

Munkafázisok lépésről lépésre:

 

 

Baumit Nivello Quatro

1.lépés: Aljzatképzés

Kerámiaburkolatok lerakásához teljesen sima aljzatra van szükség, különben a csempék leválhatnak illetve a tapadás nem lesz megfelelő. Korábban a csempézéshez még viszonylag vastag habarcságyat alkalmaztak. Ma már azonban az aljzatot előzőleg vékonyágyas habarccsal kiegyenlítik.

2.lépés: Előkészítés és alapozás

Baumit Supergrund

Az új csempeburkolat elkészítése előtt az aljzatot elő kell készíteni: el kell távolítani a régi, zsíros padlóbevonatokat, a ragasztó-, habarcsmaradványokat és lehetőség szerint a festékmaradványokat is. A burkolás előtt tapasszal ki kell javítani a nagyobb repedéseket, fugákat és egyenetlenségeket. A tapadás javítása érdekében előzőleg minden aljzatot alapozni kell.

Baumit FlexUni

3.lépés: A megfelelő csemperagasztó kiválasztása

Kerámiaburkolatokat csak szárazon szabad lerakni. Használja a burkolólap fajtájának megfelelő Baumacol csemperagasztót. Akár mázas vagy mázatlan finomkerámia lapokról, klinkerlapról, mozaikról, akár finomkőlapról van szó, a Baumitnál minden anyaghoz megtalálja a megfelelő ragasztót.

A kerámiaburkolatokat kiváló minőség, ellenállóképesség és hosszú élettartam jellemzi. A számtalan szín, minta és anyagfajta alapján a kreativitásnak semmi sem szab határt. Mindezt számításba kell venni a megfelelő ragasztó kiválasztásánál. Végül is a tartósságot és a szépséget hosszú évekre kell garantálni.

A ragasztók minőségi besorolásához a következő jelöléseket használnak.

A C1 és C2 jelölések a tapadószilárdságra vonatkoznak. A C1 osztályú cementbázisú ágyazóhabarcsnak legalább 0,5 N/mm2 értékkel kell rendelkeznie. A C2 osztályban lényegesen magasabb a követelmény, a tapadószilárdságnak legalább 1 N/mm2-nek kell lennie.

A hidegburkolás jelölési rendszerben a “T”, “E” és “F” betűk a feldolgozási tulajdonságokra vonatkoznak: a “T” mint “tixotróp” a csökkentett lecsúszási hajlamra utal. Az “E” jelentése “extended open time”, és a nyújtott nyitott idejű cementtartalmú habarcsokat és diszperziós ragasztókat jelöli. Az “F” betűvel, a “fast”, vagyis gyorskötésű burkolatragasztókat látjuk el.

A kikeményedett, cementbázisú vékonyágyas csemperagasztó alakváltozási képességét S betű jelöli. S1-nél a követelmény legalább 2,5 mm-es behajlás a típusvizsgálat szerint.

4.lépés: Zseniális fugázás

Baumit Fugázó

A fugáknak a kerámialapok közötti összeköttetésként különösen fontos funkciójuk van. Fontos látványelem, ugyanakkor védelmet és biztonságot nyújtanak.
A Baumit Baumacol Premium Fugázó és Baumacol szilikon minőségi befejezése egy hidegburkolati munkának, esztétikus és tartós megoldást nyújtva a burkolatok hosszú élettartamának biztosításához.
A Baumit Baumacol Premium Fugázó 24 népszerű színárnyalatban érhető el, rugalmas, víz- és szennyeződéstaszító.

 

forrás: https://baumit.hu