Így tervezd a lakásfelújítást – ingyenes tanácsadással

Végre rászánta magát a család, hogy felújítja otthonát. Régóta éltek valahol és szeretnétek felfrissíteni a falakat vagy új köntösbe öltöztetni a lelakott szobákat. Esetleg új helyre költöztök, amit szeretnétek saját ízlésetekre alakítani. Minden esteben a lakásfelújítás tervezése nagy körültekintést igényel, ebben szeretnénk segítségetekre lenni.

 

Amennyiben lakásfelújításra vállalkoztok, mindig a tervezéssel kezdjetek! Ha jól megtervezed nem lesz rémálom a felújítás.

tudd mit szeretnél felújítani és mi az elérendő cél
mérd fel, hogy mi szorul felújításra, érdemes mindenre alaposan kitérni, de nem fontos egyszerre mindent megcsinálni, Készíts egy prioritási listát, és kérj egyet egy szakértőtől. Sokszor előfordul, hogy amit te nem tartasz fontosnak az a későbbiekben nagy kárt okozhat és akkor kezdődhet előről a procedúra. Kellemetlen utólag szembesülni vele, hogy ezekre is tekintettel kellett volna lenni, nem csak a szép falszínre.

készíts leltárt a szükséges anyagokról és szerszámokról
Mikor már tudod mit szeretnél kijavítani gondold végig az összes munkafolyamatot. Érdemes a maszkoló szalagokkal és a takarófóliákkal kezdeni, hidd el könnyebb letakarni, mint utána kitakarítani. Például a falfestésnél ne csak a festékre gondolj, vedd figyelembe vannak e lyukak vagy repedések ,amit glettelni kell, ne feledd az alapozó használatát se. Egy darab ecsettel is ki lehet festeni, de mennyi időt megspórolhatsz ha veszel kisebb és nagyobb festőhengereket is.

Mérd fel a felületek nagyságát, az anyagszükségletet.
Fogj egy mérőszalagot és egy füzetet aztán kezdj el méricskélni. Mérd meg a belmagasságot, az ablakok szélességét, a szoba alapterületét, mérj meg mindent és jegyzeteld le egy füzetbe. Az anyagszükséglet számításoknál sose centizd ki a méreteket, mindig legyen inkább 5-10%-kal több, mint kevesebb.

Szánj elég időt a munkálatokra
Végül, de nem utolsó sorban hagyj elég időt magadnak a felújításra. Tévhitt hogy egy szabad hétv égén kifestheted a szobát, ugyanis nagyon fontos a száradási és kötési időket kivárni.

 

Ha biztosra szeretnél menni, és jól felkészülni jelentkezz ingyenes helyszíni tanácsadásunkra.