Tisztasági festés

Itt a tavasz, a megújulás és újra ragyogás időszaka! A madarakhoz hasonlóan mi is szépítjük, újragondoljuk vagy építjük a fészket, számos tennivalóval vagy éppen „csak” egy tisztasági festéssel, ami a régi közhiedelemmel ellentétben nem csak a fehér színre festést jelenti, sőt! Ezúttal nem kell kompromisszumot kötni, tegyük bátran a kezünket a szívünkre és álmodjuk meg azt a színvilágot, amit szeretnénk a lakóterünkben kialakítani. Gondoljunk az erkélyre, teraszra is, hiszen ne feledjük: tavasz van, valószínűleg sok időt fogunk ezeken a helyeken is eltölteni a közeljövőben. A megoldás: „HÉRA Színezőpaszta és festék”, amely a diszperziós-, mész-, és szilikátfestékek utólagos színezésére alkalmazható. Remek kellék továbbra az egyéni minták, teret dinamizáló és hangulatot festő hatások kialakítására; akár csupán egy friss átfestésre gyorsan és hatékonyan.

Amikor új lakásba költözünk, mindannyian szembesülünk azzal az alapvető kérdéssel, hogy milyen színű és mintájú falak között szeretnénk eltölteni a mindennapjainkat. Amikor pedig a meglévőben maradunk, akkor pedig azt realizáljuk kb. 5 évente, – vagy, van, aki gyakrabban -, hogy itt az ideje új hangulatot, színvilágot alkotni, a gyerek a következő korszakába lépett, vagy mi is a következő hangulati korszakunkba léptünk; akárhogy is, egy tisztasági festésre mindenképp itt az idő.

Nos, ez egyszerűbb, mint gondolnánk, nem kell más hozzá, mint először is egy kellemes beszélgetés az érintett családtagokkal, – kivéve, ha meglepetésnek szánjuk -, ahol inspirációs ötleteket gyűjtve megbeszéljük, mit is szeretnénk kialakítani színek, formák tekintetében a falakon. Ezt követően pedig a festékboltban konzultálva kiválasztjuk azokat a színező pasztákat a falfesték mellé, amikkel ezeket a színárnyalatokat el tudjuk érni. Színezőpasztával dolgozni gazdaságos, gyors mégis kreatív megoldás.

Ötletadó a színezőpaszta használatához:

  • Válasszunk szín alapján hangulatot, itt vannak pl. a tavasz színei, amik minden évszakban üdeséget, optimizmust és vidám stílust alakítanak ki maguk körül. Gondoljunk a természetre, melynek tavaszi színei: élénk, hűvös, sárga árnyalatok, a rózsaszín árnyalatok, továbbá a püspöklila, levendula lila, ibolyakék, krémszín, tojáshéjszín, türkiz, pipacs piros, fűzöld, halványzöld. Semlegesítő hatású színek hozzájuk: kakaóbarna és gránitszürke. 
  • Használjunk a manapság divatos geometrikus formákat, amiket maszkolószalaggal jelöljünk ki előre, és a fehér-színes párosítás mellett játszhatunk is a különböző színek megjelenítésével. Ennek megvalósítása rendkívül egyszerű és örömteli tevékenység, bárki megvalósíthatja.
  • Az alapozó festés után fessünk egyedi mintákat a falra, pl. gyerekszobába növényeket, állatokat, időjárási elemeket, számokat, betűket stb. Az egyszerű, saját kézzel festett formák is remekül mutatnak majd, mert nagyon szépek a színek! Divatos manapság a családfa felfestése a nappaliban, vagy a különböző feliratok nagy méretben történő felfestése a falra.
  • Használjunk sablont, amit készen is vásárolhatunk vagy magunk is kivághatunk pl. egy kartonlapból. Ezt szivacsos ecsettel ütögessük át, kialakítva így a kívánt formát.
  • Jelöljünk ki a színezőpasztával kevert festékkel helyet az állandó dolgoknak, pl. a falra szerelt óriás tv-t keretezhetjük, vagy festhetünk állandó képkeretet, amibe szezonálisan cserélgetjük az emlékeinket, vagy a heti menüt, amit kiírunk a családnak.
  • Ne feledjük, még mindig csak egy frissítő festésnél járunk, semmi extra, variáljuk annyira, amennyire jól esik. Ha már beletesszük az energiát: védőfóliázunk, maszkolószalagozunk a kapcsolóknál, ablakoknál stb. és felvesszük a festőruhát, már nem nagy extra hozzátenni ezt a kis pluszt, hogy kibontakoztatjuk a kreatív énünket. Legyen az egy szép saját szín kikeverése, amire a rajztanárok gyerekkorunkban azt mondták: „Legyünk rá büszkék, ezt az árnyalatot, pont így, csak nekünk sikerült kikeverni az egész világon, ebből több nem létezik!” Átgurítjuk a falon és kész. 

Legyen akár felirat, minta vagy egyéb extra falra vetítése. 

  • A végeredmény sikere viszont hatványokban mérhető! Nos, igen, ilyen kellék a színezőpaszta, amolyan titkos fortély, aminek használata széles körben népszerű és elismert; alapkellék egy költözéshez.

A „HÉRA Színezőpaszta és festék” kiváló színezőerővel bír, egyenletes, matt és esztétikus felületet hagy maga után, ráadásul már felhasználásra készen vehetjük le a polcról. A különböző festékfajták hígíthatósága eltérő, erről kérjük ki szakember vagy hozzáértő eladó véleményét. Illetve ha kültéri homlokzatfestére használjuk diszperziós festékhez, válasszunk az UV álló: 300 Fekete, 450 Okker, 500 Barna, 507 Mandula, 600 Zöld, 700 Kék, 780 Levendula jelzésű tubusokat.

 

Fotók: pexels.com, pixabay.com